snabbare billigare sakrare korkort
 

Vanliga frågor | biljaktens online videokurs

Hur fungerar garantin?

Vi kan tyvärr inte garantera dig ett körkort (ännu 🙂 men vi kan garantera att vi ska ha hjälpt dig eller att du är nöjd. Detta är helt upp till dig. Är du nöjd är allt frid och fröjd, annars mailar du oss inom 30 dagar från köpet och får alla pengarna tillbaka. Inga sura miner utan vi tar till oss din feedback om du har någon!

Så för att klargöra: Du kan köpa kursen, gå igenom den, få alla tips, boka uppkörning, klara uppkörningen och sedan be om pengarna tillbaka – om du vill. Vi är medvetna om detta men tror på karma 🙂

Jag har ingen egen bil och måste gå till körskolan. Hur gör jag för att få ner priset?

Här har vi några ess i rockärmen.

Tips #1:
Förbered dig så mycket som möjligt och ta reda på vad du behöver kunna innan du skriver in dig på en körskola. Du kanske redan har koll på många av delarna vilket gör det dumt för dig att följa hela körskolans utbildningsplan. Säg med en gång när du kommer till körskolan vilka delar du vill träna på.

Tips #2:
Ragga upp någon med bil som kan tänka sig att köra med dig mot bränsle och en lunch. Fundera på vilka du känner som har en bil och har haft körkort i mer än fem år.  Har du chans att övningsköra privat bara lite kan du i alla fall nöta manövrering och på så sätt bli bekväm med bilen på egen hand vilket sparar massor med tid och pengar. Då blir trafiken sen en baggis.

Behöver/ska kursen kombineras med körskola eller inte?

Kursen är komplett och behöver inte kombineras med körskola annat än av praktiska skäl (om du behöver en bil att träna med).

För dig med möjlighet till privat övningskörning:
Har du tillgång till bil och handledare och kan övningsköra privat är kursen allt du behöver för att kunna klara uppkörnigen utan körlektioner. Vill du ändå kontrollera att du har plockat upp och övat in alla moment korrekt kan du gå till trafikskolan och be om en fiktiv uppkörning (en utbildningskontroll). Det är en körlektion där läraren testar dig som om det vore en uppkörning och du får sedan feedback på vad du behöver träna extra på (om något). Detta står ofta inte med i prislistan hos körskolor men de flesta körskolor hjälper dig gärna med det, om mot förmodan inte – ta nästa körskola.

För dig utan möjlighet till privat övningskörning:
Har du ingen bil eller möjlighet till privat övningskörning och behöver gå till körskolan för praktisk träning är det förberedelser, förberedelser, förberedelser som gäller! Du ska veta HUR du som bilist bör bete dig i alla situationer innan du ens går in på trafikskolan.

För att du som medlem hos oss ska få ut så mycket som möjligt av varje körlektion har vi tagit fram en extra del i Videokursen som heter “förhandla med din trafikskola”. Där du får mer tips och idéer.

Kan man verkligen lära sig köra bil och ta körkort bara genom videos?

Nej! Du kan inte lära dig att köra bil men du kan lära dig HUR du ska köra.

Kolla in våra filmer om backning runt hörn och avsökning/riskbedömning i stadstrafik (får du via email om du signar upp här) så får du en känsla av vad videos kan göra. Det blir snabbt ganska självklart att du kan lära dig HUR man kör bil genom videos. Du behöver sedan praktisk träning men kan du förbereda dig så är du halvvägs där!

Hur många kuggar uppkörningen?

I dagsläget kuggas varannan uppkörning. Mycket på grund av att bil-elever inte vet exakt hur uppkörningen går till eller hur man blir bedömd, även om man har gått på trafikskolan. Därför har vi lagt extra krut på detta i videokursen.

Vad säger användare om biljaktens utbildningsmaterial?

– Emma Johansson, 25 år, Stockholm
“Tack för era videos, instruktioner och övningar. Att ha alla moment och instruktioner innan jag ens började min praktiska utbildning hjälpte mitt självförtroende och när det var dags för uppkörning kände jag mig helt lugn. Jag körde privat men använde era tips om att göra en utbildningskontroll på trafikskolan innan jag bokade uppkörning. Visade sig att jag hade koll på allt :)”

– Mikael Jonsson, 19 år, Luleå
“Kursen har gjort så att min mamma (min handledare) känner sig tryggare och vågar köra med mig mer, och vi kunde repetera alla momenten tillsammans. Så otroligt stor hjälp!”

 

Är du sugen? Signa upp med din email här och du får mer information och smakprov i mailen!